Asperges

De aspergeplanten die we vorig jaar gepoot hebben zijn gelukkig door de woelratten met rust gelaten. Omdat we grote klauwen hadden gekocht, mogen we dit jaar al een week lang steken.

Vrijdag hebben we de eerste asperges geroosterd op de barbecue. Vandaag heb ik de tweede oogst gekookt en opgediend met een saus gemaakt van twee hardgekookte eieren, een flinke lepel mayonaise en een gelijke hoeveelheid sojayoghurt. Op smaak gebracht met citroensap (niet nodig als je yoghurt van koemelk gebruikt, die is zuur van zichzelf), peper, zout en een paar fijngesneden blaadjes look zonder look. Bieslook kan ook, maar die groeit hier nu niet.

(AH)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s