Kip Sookie

Onze kip Sookie was duidelijk niet helemaal lekker. Peter had haar eergisteren apart gezet in een bench in de schuur. Daar stond ze niet alleen warm en droog, maar ook konden we haar goed in de gaten houden. En mocht ze iets besmettelijks hebben, dan kon ze de rest niet aansteken.

Vanochtend had ze nog steeds niets gegeten en gedronken. We gaven haar wat extra lekkere hapjes, granaatappelpitjes, en die lustte ze wel. Dat was nog niet goed genoeg en daarom zijn we naar de dierenarts gegaan. Omdat onze ervaring is dat de meeste dierenartsen niet veel verstand hebben van kippen, gaan wij naar de vogeldierenarts in Zelhem. Dokter Oranje heeft Sookie bekeken en haar ontlasting onderzocht. Ze blijkt een anaerobe bacteriële darminfectie te hebben.

Hij stelde voor al onze kippen een antibiotica kuur te geven, zodat Sookie weer bij de toom kan. We hebben Sookie voor de zekerheid de eerste portie met een spuitje in haar snavel gegeven en haar daarna bij de andere kippen gezet. Daar begon ze voorzichtig weer wat te eten.

Sookie

Op de foto ze je Peter met de kip op schoot, net nadat ik 10 ml water met antibiotica in haar snavel heb gedruppeld.

(AH)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s